zondag 29 januari 2012

Voor leerkrachten

Bartiméus stimuleert kinderen en jongeren om zoveel mogelijk gebruik te maken van het reguliere onderwijs. Werkt u in het onderwijs en hebt u een blinde of slechtziende leerling in de klas? Of bent u op zoek naar advies voor een student met een visuele beperking? Dan kan Bartiméus u en uw leerling adviseren bij de omgang met de visuele beperking. Bij u op school of door middel van cursussen bij Bartiméus.

Aan het einde van het voortgezet onderwijs staan jongeren voor een belangrijke keuze. Dit geldt ook voor een leerling met een visusbeperking die uitvalt in het reguliere beroepsonderwijs. Welk beroep past bij mij? Wat zijn mijn talenten en waar liggen mijn interesses? Maar ook wat zijn mijn beperkingen? Bartiméus helpt bij het maken van loopbaankeuzes.
Bartiméus werkt nauw samen met collega-organisaties voor mensen met een visuele handicap. Op het gebied van beroepsscholing zijn de krachten gebundeld met Heliomare, Werkenrode en Hoensbroeck in REA College Nederland. Hier kunnen blinde en slechtziende mensen voor wie persoonlijke aandacht en een kleinschalige setting belangrijk is een beroepsopleiding volgen.
In het beroepsonderwijs is de praktijk een belangrijk onderdeel. Door een BPV-plek (BOL) of een leerwerkplek (BBL) maken leerlingen kennis met de werkpraktijk. Bartimeus zoekt en begeleidt leerlingen naar stages en banen in samenwerking met REA College Nederland en Fama.

Ook helpen wij bij het aanvragen van een Wajong-uitkering, speciaal voor jonggehandicapten.

Wilt u meer weten? Bel de Bartiméus Infolijn 0900 - 77 888 99 (€ 0,05 p/m).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten